rss
twitter
    Afla ce dezbat acum, urmareste-ma !

sâmbătă, 3 octombrie 2009

Pensii mai mari !


Iar s-au marit !

Incepand de pe 1.10.2009, pensia sociala minima a crescut de la 300 de lei la 350 de lei, iar punctul de pensie s-a marit cu 2%. Peste 900.000 de pensionari beneficiaza de pensia sociala minima. De remarcat faptul ca majorarea de 2% nu va fi si in cazul pensiilor speciale, de care beneficiaza cadrele militare sau magistratii.

E necesar dar nu e bine ?

Intai sa facem o clarificare: este o diferenta intre a fi bine si a fi necesar. E necesar sa marim pensiile - e foarte greu pentru un pensionar sa traiasca in tara asta. Medicamentele stim toti ca sunt scumpe, pana si painea de zi cu zi e greu de procurat. Dar oare ce repercursiuni are aceasta majorare ?

Daca ar fi sa gandim in perspectiva treaba sta cu totul altfel. In Romania sunt mai multi pensionari decat muncitori, deci e "dificil" de sustinut pensiile (stiim toti ca pensiile se iau din venitul celor care muncesc). Sa nu uitam ca in Romania timp de 20 de ani nu "s-a plantat" nimic ca sa avem de unde "culege" acesti bani. Mai mult am ajuns sa ne imprumutam la FMI ca sa platim datoriile (pensii, salarii, etc). Un lucru grav din punctul meu de vedere, pentru ca noi la ora actuala ne-am indatorat pe o perioada de timp petru o suma de bani care va disparea in buzunarele oamenilor si in nici un caz in dezvoltare. Culmea e ca nu s-a gandit mai nimeni de unde naiba o sa scoatem noi banii astia sa ii dam inapoi, daca nu ne folosim de ei ci pur si simplu ne platim datoriile. Ar trebui sa le multumim celor de la PSD ca nu au avut nici un proiect serios de dezvoltare economica in ultimii 20 de ani (sau daca au avut a fost o dezvoltare "personal-economica") si sa le aratam obrazul pentru ca se comporta exact ca niste copii de clasa I, aruncand in spatele altora problemele create de ei.

Prins la mijloc ramane tot pensionarul care aude marire, vede 50 de lei in plus ... isi mai ia un medicament si mai asteapta urmatoarea marire ....


Pana atunci sa se gandeasca cei de la Guvern cum vom plati datoria si cum vom remedia stricaciunile facute de stiti voi cine.

Niciun comentariu: