rss
twitter
    Afla ce dezbat acum, urmareste-ma !

vineri, 2 octombrie 2009

Ziua Recoltei - Inca in testare

Ziua Recoltei ?

Si uite ca incet incet de vre-o 3 ani se tot incearca organizarea unui festival al recoltei, cunoscut si sub numele de „Ziua Recoltei” sau „Targul de toamna”. Acest eveniment, pentru alte tari deja intrat in obisnuinta, la noi este inca in testari. In fiecare an se mai modifica cate ceva (majoritatea spre bine), si incepe sa „prinda” la lume aceasta idee.

Mai exact ce se intampla ?

La noi in Galati acest „Targ de toamna” s-a deschis astazi la ora 9:00, in Piata Centrala si va tine incepand de astazi 02.09.2009 pana pe 04.09.2009. Vor fi cam 134 „expozanti” din toate domeniile agriculturii si industriei alimentare. Toti galatenii sunt invitati sa vina si sa cumpere si li se promit celor care vor cumpara si o „bucata de carne”.

Intre Trecut si Viitor sau
De la mici si bere la berbec la rotisor

Fata de anul trecut aceasta festivitate va dura cu 1 zi mai mult si vor fi produse mai multe si mai diversificate. Toti comerciantii care isi vor plasa marfa in acest targ vor fi scutiti de taxe. Asta e foarte bine, este incurajat producatorul roman dar din cat am citit nimeni nu s-a gandit la cumparatori, nimeni nu au zis ce vor avea de castigat galatenii, am inteles ca producatorii vor scoate bani bunicei din treaba asta dar noi, cetatenii cu ce o sa ne alegem ? Cu o bucata de carne ? Eu cel putin am decis de ceva timp ca valorez mai mult decat un mic si o bere si in mod sigur mai mult decat o felie de berbec la rotisor. Ati facut un lucru bun pentru producatori dar se putea face ceva si pentru galateni (preturi mai mici de exemplu). Ma astept ca pe viitor sa lucrati la partea cu „cetateanu” care practic va face festivitatea si sa-i acordati si lui cateva beneficii, nu de alta dar sa nu va treziti cu un Targ al Toamnei pustiu ... De aratat cu degetul un partid care e responsabil de treaba asta nu am cum pentru ca au fost implicate mai multe, toate aducand un aport echilibrat.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am senzatia ca nu o sa iasa bine ...