rss
twitter
    Afla ce dezbat acum, urmareste-ma !

luni, 5 octombrie 2009

Dueluri in Oferte Economice

Ofertele pe plan economic !

Dupa cum probabil ati auzit deja au inceput "duelurile" promisiunilor candidatilor la presedentie. Din punct de vedere economic avem doua "oferte".
  • In primul rand Traian Basescu ne ofera o buna gestionare a fondurile europene (mai direct : hai totusi sa ne folosim de banii U.E.) si o simplificare a legislatiei in domeniul fiscal, in acelasi timp pastrand cota unica de 16% si adoptarea legii raspunderii fiscale. Astfel romania va trece la euro undeva in 2014.
  • Pe de alta parte, Crin Antonescu spune ca ar fi mai bine sa micsoram cota unica la 10%, TVA-ul la 15 % si de asemenea contributiile sociale cu 50%.
  • Domnul Mircea Geoana propune o alta treaba. Ne zice sa impozitam diferit produsele, in functie de statutul lor. In ceea ce priveste profitul reinvestit, acesta ar trebui neimpozitat. Impozitul pe venit va fi diferit in functie de salarii.

Consecinte si Pareri ...

Traian Basescu
Cred ca ar fi si timpul sa ne folosim mai mult de banii acordati de U.E. si sunt de acord in privinta asta. Avem nevoie de ei in infrastructura pentru a capta mai multi investitori. Deasemenea o simplificare in legislatia fiscala ar duce la o incurajare in ceea ce priveste numarul investitorilor din Romania. In ceea ce priveste trecerea la euro ... era bine sa fie mai aproape, mi se pare cam departe 2014.

Crin Antonescu
Este ideal sa micsoram tot ce spune Crin Antonescu dar nu vad treaba asta realizabila. Deja suntem imprumutati la F.M.I. pentru ca nu am avut destui bani sa platim pensiile. Cum am putea sa micsoram taxele cand a micsora taxele ar insemna sa avem mai putini bani in visteria tarii ? Trebuie sa micsoram si taxele dar nu cred ca este posibil acum in criza economica si in statutul nostru de datori la F.M.I.

Mircea Geoana
Sunt pentru impozitarea in functie de salarii si pentru neimpozitarea profitului reinvestit. Vor incuraja investitorii si va multumii oamenii fara sa creeze dezechilibru. Dar impozitul diferential la produsele diferite nu este ceva bun si sunt impotriva lui. Acest tip de impoziti va aduce "bunastare" unora si "nimic" altora.

Clasamentul meu:

Traian Basescu (Locul 1)Mircea Geoana (Locul 2)


Crin Antonescu (Locul 3)

(In ceea ce priveste oferta lor pe plan economic)

Astept comentariile si parerile voastre !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Crin Antonescu viseaza cu ochii deschisi !